+36-70-518-8205 seregtox@gmail.com

A legyek elsődleges szaporodó helye az állati trágya, az elhullott állatok teteme, baromfi udvarok, sertéstelepek környéke. A légy táplálkozás közben megmássza a táplálékát, majd otthonunkba bejutva könnyen az élelmiszerekre is rászáll, amelyekkel szintén érintkezik. A szájszervén lévő kórokozókat így könnyen átjuttatja élelmiszereinkre, melyek elfogyasztva komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak. Egyes becslések alapján közel 30 féle fertőző betegség terjesztői, többek között a koleráé, tífuszé és a vérhasé.

A légyirtási munka igen összetett, hozzáértést igénylő munka. A légyirtás során a légy tenyészőhelyek felkutatása és megfelelő kezelése elengedhetetlen, e nélkül a légyirtási munka nem lehet eredményes. A tenyészőhelyeket fejlődésgátló szerekkel szükséges kezelni, így a legyek újbóli kikelése meggátolható.

Ezeken a helyeken a szaporodásukhoz szükséges feltételeket meg kell szüntetni. Gyakori eljárás még a legyek számára kedvelt tárgyak, pl.: hulladékgyűjtő konténerek felületi kezelése rovarirtó máz alkalmazásával. A légyirtás zárt térben a szükséges biztonsági intézkedések elvégzése után irtószeres, aeroszolos permetezéssel, hideg-köd képzéssel, csapdázással történik

SeregTox - Rovarirtás - Légy

Kapcsolatok

Kosaras Szabolcs

Egészségügyi Gázmester

Rágcsálóirtás | Rovarirtás | Terménygázosítás | Fertőtlenítés