+36-70-518-8205 seregtox@gmail.com

A csótányok szinte a világ minden részén megtalálhatóak, főként az ember közelében, hiszen itt találnak maguknak megfelelő táplálékot, mely szerves hulladékból áll. Azon túl, hogy sokak számára undorító teremtmények, életmódjuk miatt betegségeket terjeszthetnek, allergiás reakciót válthatnak ki sokunkból. A csótányirtás otthoni módszerei sorra csődöt mondanak. Nem érdemes ezzel kísérleteznünk, mert a rajtunk felülkerekedő problémát, később sokkal nehezebben lehet orvosolni.

A csótányok bárhol előfordulhatnak, a tévhitekkel ellentétben nem kizárólag piszkos lakásokban telepszenek meg. A falak repedésein, az ajtón, ablakon keresztül, panellakások szervizcsatornáján át, bárhol bejuthatnak a lakásba. Ahol ételmaradékot találnak, ott kellemesen fogják magukat érezni és elkezdenek szaporodni.

Hazánkban főként a német és a konyhai csótányfajta terjedt el. A német csótány világosabb barna színű, míg a konyhai csótány ragyogó, sötét barna kitinpáncélú. Mindkét fajta kedveli a meleget és a víz közelségét. Éppen ezért általában konyhákban, kórházakban, családi házakban telepszenek meg, ahol számukra megfelelő táplálékot találnak. A csótányirtás elvégzésekor érdemes tisztában lenni búvóhelyeikkel. A lakótérben főként az ajtók takarólécei mögötti résekben, laza burkolatok alatt, falfugákban és repedésekben rejtőznek el tömegesen, míg a konyhában a hűtőszekrények, csaptelepek mögött, szekrények zsanérjaiban bújnak meg.

A csótányok éjszaka aktívak, napközben elbújnak, nem láthatóak. Rendkívül gyorsan mozognak, fénykerülőek. Az esti órákban indulnak táplálékszerzési körútjukra, ilyenkor a szeméttárolóban, a csatorna környékén keresik az élelmet. Rendszeresen megdézsmálják az ember által fogyasztott élelmiszert is, ezzel beszennyezve azt, így terjesztve a fertőző betegségeket.

A csótányirtást speciális rovarirtó szerekkel végezzük, melyek szinte szag és nyom nélküliek. Az irtás elvégzése után egy alapos takarítással tudunk megszabadulni az elhullott tetemektől. A fertőzöttségi állapot és helyi adottságok figyelembe vételével választjuk ki a csótányirtás technológiáját. Használhatunk gélt, permetezést, hidegködképzést és porozást egyaránt.

Kapcsolatok

Kosaras Szabolcs

Egészségügyi Gázmester

Rágcsálóirtás | Rovarirtás | Terménygázosítás | Fertőtlenítés